esmaspäev, 24. oktoober 2016

Porgandiplaadikook 24,10,2016

1 kommentaar:

  1. Porgandiplaadikook. (tagurpidi)
    Muna 3tk
    .Nisujahu 7spl.
    Hapukoor 5 spl.
    Majoneesi 3 spl.
    soola 1 tl.
    Kergitusaine 1 tl.
    Porgandit 500-700 gr.
    Võid (sulatatud) 125 gr
    riivjuustu peale laotamiseks.

    Riivisin jämeda riiviga keedetud porgandi ja asetasin küpsetusplaadile.
    Sulatasin või ja kallasin ühtlaselt porgandikihile .
    Segukaussi munad ja segasin korralikalt
    lisasin hapukoore ja segasin.
    Lisasin majoneesi ja soola ,segasin.
    Lisasin vähehaaval kergitusainega segatud jahu ja segasin korralikult.
    Segu sai nagu paksem hapukoor -mille laotasin ühtlaselt porgandikihile ja silusin kergelt.
    Ahju 190 kr. ja 20 minutit.siis välja ja keerasin vormi tagurpidi teisele vormile.
    Laotasin porgandile õhukese kihi riivjuustu ja 5 minutiks uuesti ahju.

    Vorm võiks olla kinnine ja ~24 sm, või siis aineid topelt kogus-et saada koogil paksem kiht.

    VastaKustuta