esmaspäev, 23. jaanuar 2017

 Mini-lihapirukad--rets. -Janika Turbel (blog )

Pärmitaigen:
250ml piim
25g pärm
2tl suhkur
1 tl sool
100g margariin
450g jahu
Lihatäidis:
300g segahakkliha
1 sibul
0,5dl riis (keetmata kogus)
hakklihamaitseaine (Santa Maria)
sool
must pipar
1 muna + määrimiseks muna ja seesamiseemned
Taigna jaoks:
Soojenda piim käesoojaks ning sega juurde suhkruga lahustatud pärm ja sool.
Lisa vähehaaval jahu ning hakka kätega sõtkuma.
Kui tainas hakkab juba kätelt enam-vähem lahti tulema, siis lisa juurde sulatatud ja jahutatud margariin.
Nüüd võib panna veidi veel jahu, et tainas ei jääks rasvane. Ära pane liiga palju jahu, muidu on teda hiljem raske rullida ja ei jää nii pehme lõpptulemus.
Pane taigen kaussi ja jäta see rätikuga kaetult sooja kohta kerkima, seniks, kuni lihatäidist teed.
Täidise jaoks:
Prae hakkliha vaid seni, kuni see muutub hallikaks, sest nii jääb mahlasem (ära prae pruuniks). Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.
Pane praetud ja maitsestatud hakkliha köögikombaini või surista saumiksriga ühtlasemaks massiks.
Tükelda peenelt sibul ja prae pannil klaasjaks.
Keeda riis pehmeks.
Sega kausis omavahel hakklihamass, praetud sibul, keedetud riis ning sega sisse üks toores muna (hoiab massi paremini koos).
Järgmisena rulli umbes pool taignast laual ristkülikuks. Pikemale servale pane täidist nii, et jätad umbes 3-4cm-sed vahed mõlemale poole.
Lõika noaga ülejäänust taignast lahti.
Tõsta kõige pealt ühelt poolt tainas täidisele peale ning siis teiselt poolt.
Keera tekkinud vorst õiget pidi, nii et liitekohad jäävad alla. Pintselda pealt munaga ja raputa peale seesamiseemneid.
Lõika umbes 3cm-sed viilud, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180C juures seni, kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

Hüva nõu: Et pirukad jääksid pehmed ka mitu tundi hiljem (kui neid üldse peaks siis enam alles olema), siis kohe peale seda, kui paned ahjust tulnud pirukad kaussi,
kata kauss niiske rätikuga!










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar